Zomer in Dordrecht: 3x ijs!

De tijd van korte broeken, teenslippers en zonnebrillen is weer aangebroken. Met temperaturen boven de 20 graden is verkoeling geen wens maar een vereiste. Waar vind je deze beter dan in een heerlijk ijsje? Trek die teenslippers aan, zet de zonnebril op je hoofd en loop gauw naar een van de drie ijssalons die Dordrecht rijk is!

Eigenwys

Eigenwys is een ijssalon, maar tevens ook een espressobar en lunchroom. Met een zonovergoten terras aan de Spuiboulevard is het hier kunst om je ijsje op te eten voordat het gesmolten is. Nog lastiger is het kiezen van je smaak, de vitrine zit vol met traditionele en minder traditionele – oftewel eigenwijze- smaken zoals de ‘Smaak van Vroeger’. Er is eveneens glutenvrij ijs verkrijgbaar. Ook op een minder zonnige zomerdag is het hier genieten, want binnen straalt Eigenwys een en al gezelligheid uit met een retro inrichting, een heuse schommel en levend mos aan de muur. Geen reden meer om niet te gaan!

Eigenwys

Spuiboulevard 3 | 7 dagen per week geopend

Lees meer

La Venezia

Op een letterlijke steenworp afstand verder zit de oudste ijssalon van de stad: La Venezia. Er zijn weinig Dordtenaren die deze ijssalon niet kennen, want de salon maakt al sinds 1929 ijs in de ijskeuken die ook wel bekend staat als het ijslaboratorium. Een Italiaanse ijsmaker maakt hier iedere dag, van voornamelijk natuurlijke producten, ruim veertig smaken klaar. Met een terras aan het water is het hier dan ook moeilijk om na dat eerste hoorntje niet op te staan voor nog een rondje…

La Venezia

Vest 180 | Iedere dag geopend van 12.00-22.00 uur

Lees meer

Il Giardino Gelato

Vanaf de Groenmarkt ziet de ijsvitrine van Il Giardino er al aantrekkelijk uit, een ijsje eten wordt echter nog aantrekkelijker wanneer je de verborgen stadstuin aan de achterkant van het pand ziet. In deze verscholen tuin, inclusief ijshoorntjes & ijsbekertjes hoek, kun je in alle rust (midden in de binnenstad) genieten van je ijsje. Het is geen wonder waar de naam Il Giardino vandaan komt, met een goede kop koffie ernaast waan je je  – met wat zonnestralen op je hoofd – zo in Italië.

Il Giardino

Groenmarkt 141 | Iedere dag geopend van 12.00 - 22.00 uur

Lees meer