Wijnbar Huis Roodenburch

Je moet het weten, want de Wijnbar zit namelijk verborgen in de kelder van Huis Roodenburch. Glenda van Deutekom en Jos Wijnstekers leek het een leuk idee om de voormalige wijnkelders om te toveren tot luxe wijnbar. En dat blijkt aan te slaan onder de Dordtenaren.

Hippe biologische wijnen

Om vijf uur wordt het licht gedimd en transformeert de kelder tot een sfeervolle wijnbar met industriële details. Onder het genot van een vintage achtergrondmuziekje uit de jaren 60 kies jij een wijntje van de kaart. De wijnen zijn divers, zowel qua smaak als herkomst, maar wel allemaal biologisch. Van Bordeaux tot vulkanische wijn van Tenerife, ze hebben het er allemaal. En als je moeilijk een keuze kunt maken reserveer je toch een uitgebreide High Wine. De wijnen zijn met ambachtelijke precisie afgestemd op de hapjes van de chef. Geen paniek, je krijgt geen bak borrelnoten en kaasstengels, maar bijvoorbeeld bieterballen (vega bieterballen van biet) en truffelchips. Weer eens wat anders. Voor een optimale wijnbelevening in Dordrecht ben je van vrijdag en zaterdag 16:00 uur tot 1:00 uur bij Wijnbar Huis Roodenburch aan het juiste adres.

Wijnbar Huis Roodenburch in Wijnkelders uit de middeleeuwen

De kelders liggen onder de Wijnstraat. Toeval? Nee hoor. Vroeger werd de wijn vanaf het water via de kelders in tonnen naar binnen gebracht, waarna het proces van wijn maken begon. Daarna kwamen de wijnen via de Wijnstraat weer op de markt. Hoewel Huis Roodenburch onder de Dordtenaren genoeg bekendheid heeft verworven. Is deze relatief nieuwe locatie om wijn te drinken in Dordrecht (en omstreken) ook al een begrip aan het worden. Hoe dat komt? Een combinatie van bijzondere wijnen, authentieke kelders én een fantastisch monumentaal pand. Sterker nog: dit pand is één van de oudste stenen huizen van Dordrecht. En heeft een brede variëteit bewoners een dienst bewezen. Dat komt waarschijnlijk ook door de verschillende invloeden en veelzijdigheid van het pand. De wijnkelders van het pand stammen nog uit de middeleeuwen, terwijl het voorhuis uit de 18e eeuw stamt en de beschilderingen een millenium later werden aangebracht.

Proef en bewonder!

Reserveer de High Wine wel even van te voren.

Tel: 078 30 30 340

Adres: Wijnstraat 153 Dordrecht

E-mail