Vintage, design en kringloop shoppen

Toe aan een nieuwe shopbeleving en op zoek naar Vintage, Design, Antiek of juist een leuk tweedehands snuisterijtje om het huis mee op te leuken? In het centrum van Dordrecht vind je winkels waar je originele items op de kop kunt tikken. Met deze tips maak jij familie en vrienden vast en zeker jaloers.

Oog voor design

Al maanden op zoek naar een echte Fristho Franeker koffietafel, Hala bureaulamp of een Kembo stoel? De design items in deze winkel zijn misschien niet goedkoop, maar je bent wel verzekerd van een opvallende eyecatcher voor in huis.

Een verzameling spullen van verschillende designers komen in deze winkel samen. Ben je nieuwsgierig? InteriYours heeft een winkel op de Voorstraat, maar is ook te vinden op typische vintage en antiekbeurzen zoals Design-Icons & Dubieus Design. Breng zeker een bezoekje.

InteriYours

Lees meer

Letterlijk vintage 2.0

Vintage 2punt0, is het kleine broertje van InteriYours en is sinds begin maart geopend. De tijdelijke winkel van Brenda van den Berg, tevens eigenaresse van InteriYours, is gevestigd in het oude pand van de ANWB op de Spuiboulevard 88.

In Vintage 2punt0 werkt Brenda samen met haar man. In deze tijdelijke winkel verkopen zij wat eerst in de opslag stond. In tegenstelling tot de opslag loopt iedereen in de nieuwe winkel zo binnen. En dat geeft een heel ander soort beleving.

Hip voor de heb

De spullen in deze winkel zijn vintage en tweedehands, maar van een kringloopwinkel is absoluut geen sprake. Vintage 2punt0 is van hetzelfde hippe vintage kaliber als InteriYours en heeft spullen van topkwaliteit. Door de variatie in producten zit er voor iedere portemonnee wel iets betaalbaars bij. Vintage 2punt0 blijft minimaal een half jaar, daarna komen er appartementen in. Vintage 2punt0 blijft zitten tot het laatste appartement verkocht is.

Vintage 2punt0

Lees meer

Lunchen tussen Vintage, handmate & fairtrade spulletjes

Hoewel veel winkels beweren dat ze dé Vintage hotspot in town zijn, mag Bluebirds in the Backyard zich zeker één van dé vintage hotspots van de stad noemen.

Deze winkel op de Voorstraat van het centrum, biedt een alles-in-een concept, waar je onder het genot van heerlijke koffie en goede muziek, de schoonheid kunt ervaren van vintage, handmade en fairtrade. Bluebirds in the Backyard is ook een uitstekende plek om, tussen het shoppen door, neer te strijken voor een huisgemaakte lunch. En je bent ook nog eens verzekerd van een zeer persoonlijke service.

De kracht van Lokale pracht

Dat vintage, handmade en fairtrade niet duur hoeven te zijn, blijkt wel uit de prijzen van de artikelen in deze shop. Sommige zijn zelfs gemaakt door lokale Dordtse ondernemers, zoals de wenskaarten van gerecycled materiaal voor nog geen €1,50 per stuk. Maar je vindt er ook zeer unieke producten zoals een Vintage Brownie Starluxe II Bluegrey Camera uit 1961. Voor nog geen vier tientjes. De kracht zit hem bij Bluebirds in de toffe inrichting, persoonlijke service en de samensmelting van initiatieven en producten van diverse ondernemers. Laat je inspireren en kom langs.

Bluebirds in the backyard

Lees meer

Elke dag een verrassing

Tweedehands winkelen is tegenwoordig harstikke hip. Onieuw & Co speelt slim in op die trend. Bij Opnieuw & Co is het assortiment bij ieder bezoek weer een verrassing. Lees meer.

Het assortiment wordt bijna dagelijks aangevuld met ‘nieuwe’ tweedehands spullen. Onder het genot van een kopje koffie kan je in een van de vestigingen op zoek naar tweedehands pareltjes. Ook leuk, in dit pand zitten verschillende ondernemers, onder andere een naaiatelier.

Opniew & Co

Lees meer

Voor iedere portemonnee wat wils

Pandorus opende in 2008 de deuren, van het drie etage tellende pand aan de Boomstraat. Bij binnenkomst stap je in een wereld vol meubels, curiosa, design, kunst en vintage kleding.

Bureaus in verschillende stijlen, bijzondere stoelen, tafels in alle soorten en maten, en (vitrine) kasten uit grootmoeders tijd, je vindt het allemaal bij Pandorus. Ook leuk, Pandorus heeft een uitgebreide muziekcollectie op vinyl en cd.

Het zorgvuldige inkoopbeleid, zorgt ervoor dat er een grote diversiteit aan spullen bij Pandorus te vinden is. Neem de tijd om lekker rond te snuffelen. Van design meubels tot losse stukken servies. Je vindt het er allemaal. Misschien vind je dat ontbrekende kopje van oma’s servies hier wel weer terug. Mocht je zelf op het punt staan om een verzameling te verkopen neem dan vooral contact op.

Pandorus

Lees meer

Exclusief vintage shoppen

Vlakbij het Wantijpark zit 77Watt Vintage verscholen. De eigenaresse is gespecialiseerd in het opkopen van vintage, hergebruik en reparaties. Regelmatig reist zij markten af met haar busje door het hele land. Sinds november heeft zij een naaiatelier binnen bij Opnieuw & Co.

77Watt Vintage

Lees meer


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/centrumdordrecht.nl/releases/20180702100547/wp-content/themes/centrumdordrecht/template-parts/related-by-tag.php on line 6

Dit vind je misschien ook interessant!