Rutte destilleerderij

Bij binnenkomst in distilleerderij Rutte lijkt het alsof de tijd ‘letterlijk’ heeft stilgestaan. De vroegere woonkamer van voorvader Simon, verkeert nog in originele staat en doet tegenwoordig dienst als proefkamer. Als gast word je in deze kamer vol historie verwelkomd, en krijg je een uitgebreide uitleg over het geheime destilleerproces van de familie Rutte.

Rutte Destilleerderij

Kom proeven van Dordts levenswater

Mocht je nou graag zelf een oordeel willen vellen over de smaak van het brede assortiment van Rutte, kom dan langs voor een proeverij. Het rijke assortiment van Rutte kent allerlei smaakvariaties. Voor proeven en uitleg over de grondstoffen, en uitleg over het proces van distilleren en extraheren ben je bij Rutte aan het juiste adres. Er wordt afgesloten met een uitgebreide proeverij van de verschillende genevers en likeuren.

Reserveren

Deelnemen aan een proeverij duurt ongeveer 1,5 uur en kan met een groep van minimaal 14 tot maximaal 30 personen. Op zaterdag moet de groep uit minimaal 20 personen bestaan. De proeverij moet je wel even van te voren reserveren.

Creëer en destilleer je eigen drankje tijdens één van de workshops

Wil je graag een eigen variant maken, kom dan naar één van de workshops. Je kunt kiezen tussen een workshop gin, gevener of likeur maken. Na een lekker bakkie koffie, krijg je uitgebreide uitleg over grondstoffen en over het proces van destilleren en extraheren. Nadat je kennis hierover is bijgespijkerd is het tijd om te proeven. Na het eerste gedeelte ga je zelf aan de slag met het mixen van tincturen en destillaten, die Rutte uit vers fruit en kruiden maakt. Als verfend distillateur maak je kennis met recepturen, en maak je een eigen fles mét zelf ontworpen etiket. Leuk om later eens open te trekken op een gezellige borrelavond met vrienden.

Rutte Destilleerderij

Reserveren

Voor een proeverij kan je zeven dagen per week, met groepen van minimaal 8 en maximaal 28 personen terecht. De workshop duurt ongeveer 3 uur.

Winkel

Ben je verliefd geworden op deze Dordtse pracht? In de sfeervolle winkel naast de destilleerderij, vind je kant-en-klare flessen likeur, gin of genever. Ook als je op zoek bent naar ideeën voor originele cocktails, kan je hier alle ingrediënten vinden. Verras jij je vrienden binnenkort ook met een eigen gemaakte cocktail?

Rutte Destilleerderij

Openingstijden

De winkel bij de distilleerderij geopend van maandag t/m zaterdag van 09:30 tot 17:00 uur.

Contactgegevens

Adres: Vriesestraat 130, 3311 NS Dordrecht
Tel: 078-6134467
E-mail: info@rutte.nl | Website: www.rutte.com