Post: Nieuw leven voor postkantoor

Het voormalige postkantoor aan de Johan de Wittstraat is omgebouwd tot een Grand Café Restaurant. In Post kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat genieten van de heerlijkste genoegens uit de mediterrane keuken.

Is het een lunchroom, een restaurant, of toch een café? Het recent geopende Post laat zich niet in hokjes plaatsen. Pal naast de ingang bakt een patissier heerlijke taarten. Bij de bar liggen tapas uitgestald. Aan enkele hoge tafels werken mensen vanachter hun iPad. Zelf noemen eigenaren Alex Verburg en Edwin Roestenburg Post ‘restaurant, gastrobar, patisserie’. Het komt erop neer dat je er de hele dag terecht kunt.

"...de keuze voor een ‘meervoudig' restaurant’ was snel gemaakt."

Dordrecht - eten & drinken - Post

Post is een grote open ruimte waar desondanks toch een warme sfeer hangt. Bonte Portugese tegeltjes kleuren de vloer rond de bar. Op de muur van het restaurantgedeelte is een brief van Vincent van Gogh te lezen. Aan het plafond hangen koperen bier­tanks. Overal staan voorraden open en bloot uitgestald: blikken tomaten, bonen, siroop, grote zakken suiker en meel en een echte Parmezaanse kaas.

 

Meervoudig & Mediterraan

De eigenaren van Post miste nog wat in Dordrecht. Dit bepaalde al gauw de keuze voor een ‘meervoudig restaurant’ was snel gemaakt. Post is de plek waar je ’s ochtends vroeg koffie kunt drinken, maar waar je ook ’s avonds weer terug komt om wat kleine hapjes bij de borrel nuttigen. De keuze voor een mediterrane keuken was ook een hele bewuste. De kaart biedt meer dan alleen pasta en pizza. Je vindt Spaanse tapas in de vitrine, maar net zo goed een Noord-Afrikaans of Frans gerecht op het menu. Post wil zich onderscheiden in alles en dat merk je.

Post

Johan de Wittstraat 128 | 078-6475648 | www.restaurantpost.nl

Lees meer