P. Rijneveen branderij

P. Rijneveen branderij, vind je aan de Groenmarkt, om de hoek van het Scheffersplein. Bij binnenkomst in dit historische pand ga je letterlijk een paar honderd jaar terug in de tijd. Het pand stamt namelijk af uit 1550 en dat contrasteert met de 19e-eeuwse Eau de vie gevel. Op authentieke wijze wordt hier dagelijks jenever, likeur, eaux de vie en absint gedestilleerd. Een bezoek aan deze destilleerderij staat garant voor een onvergetelijk dagje Dordt.

Rondleiding en proeverij

Tijdens de rondleiding, krijg je uitleg over de ketels en leer je een educatieve les over het destilleerproces. Afsluitend kan je een proeverijtje doen, waar er drie perfect samengestelde borrels en bites worden geserveerd.

Reserveren

Deelnemen aan een rondleiding duurt ongeveer 2 uur, kan alleen per groep en tot maximaal 8 personen.

Enige absintdestilleerderij van Nederland

Hoewel absint in veel Europese landen een verboden drank is, stookt P. Rijneveen Branderij wél absint. Op geen enkele andere plek in Nederland wordt deze zeer sterke anijsdrank gestookt. We kunnen dus wel stellen dat dit een uniek fenomeen is, daarom biedt deze destilleerderij ook een absintproeverij aan. In het proeflokaal dat een dertiger jaren sfeer ademt, drink je geheel naar Oud-Franse L ‘heure vert traditie, van 17:00 – 19:00 een glas absint uit de absintfontein. In een speciaal absintglas wordt dit drankje geschonken en smelt je een suikerklontje weg. Uit eigen voorraad kies je tussen een huisgemaakte blanke of groene absint.

Reserveren

De absintproeverij graag van te voren reserveren, inschrijven per groep is niet nodig.

Cursussen

Als je meer wilt weten over likeur stoken, dan is de meerdaagse cursus ‘likeur stoken’ een hele goede optie. Tijdens de zes bijeenkomsten leer je hoe je alcohol maakt, maar ook van alcohol een smaakvolle en geurige likeur te stoken. Vier van de zes lessen bestaan uit theorie en praktijk. Tijdens de overige twee lessen breng je een bezoek aan een advocaat destilleerderij en een museum. Als je de cursus succesvol hebt afgerond, ben je in het bezit van kennis over destilleren en een fles zelfgestookte likeur en snoep jij deze zomer nog van een eigen gemaakte limoncello.

Reserveren

De cursus ‘likeur stoken’ graag van te voren reserveren.

Winkel

Mocht je na het proeven van deze likeuren een fles mee naar huis willen nemen, breng dan een bezoek aan de winkel. Deze is geopend van dinsdag t/m zaterdag.

Maandag t/m vrijdag 11:00 – 17:30

Zaterdag 12:00 – 18:00

Contact gegevens

Voor meer informatie of het reserveren van een rondleiding/cursus neem je contact op via e-mail of telefoon.

Adres: Groenmarkt 4, Dordrecht

Tel: +316 14 29 65 83

E-mail: distilleerderij@rijneveen.nl | Website: www.branderij-distilleerderij.nl