Op avontuur met de kinderen

Tijdens de Open Monumentendagen wordt een nieuwe speurtocht ‘Kraeck den Code’ gepubliceerd. Deze speurtocht laat zien dat ook monumenten avontuurlijk kunnen zijn! Ook andere monumenten organiseren in het weekend van 10 en 11 september leuke activiteiten. Lees gauw verder voor activiteiten waar ook de kinderen blij van worden!

Kinderspeurtocht Kraeck den Code

De historische binnenstad van Dordrecht herbergt vele oude verhalen en opmerkelijke legendes. Veel van deze verhalen vinden hun weg terug in de mooie panden die de havens en de binnenstad sieren. Deze rijke historie is voor een ieder interessant, maar zeker ook voor de jongere generatie. Daarom wordt tijdens de Open Monumentendagen 2017 een gloednieuwe speurtocht voor kinderen gelanceerd.

Onder de noemer ‘Kraeck den Code’ kunnen kinderen met een schatkaart van Dordrecht op zoek naar de code van de stad! Aan de hand van kleine opdrachten leren ze de binnenstad, de mooie monumenten en bijbehorende verhalen, beter kennen. Het startpunt van de speurtocht is het icoon van de stad; de Grote Kerk.

Speciaal voor kinderen (6 t/m 12 jaar) is er een speurtocht langs diverse monumenten ontwikkeld. Ze kunnen zelf op avontuur aan de hand van een schatkaart en zich lekker uitleven met vragen en opdrachten. De route start in de tuin van de Grote Kerk en leidt door het historisch havengebied naar het Groothoofd. De Stadsomroepster van Dordrecht begeleidt de speurtocht. De vertrektijden vanuit de tuin: zaterdag om 11.00 en 14.00 uur/zondag om 13.00 en 15.00 uur. | VVV aan de Spuiboulevard 99. Liever zelf op pad? Dat kan ook, de speurtocht ‘Kraeck den Code’ is vanaf 10 september gratis verkrijgbaar bij intree Dordrecht | VVV.

Kinderactiviteiten in monumenten

Bekijk alle monumenten met een programma voor kinderen tijdens de Open Monumentendagen op 9 & 10 september.

Lees meer