On body and soul

Van donderdag 18 januari t/m woensdag 24 januari

The Movies Dordrecht

In een slachthuis in Boedapest is de introverte Mária (Alexandra Borbély) nog maar net als de nieuwe kwaliteitscontroleur aan de slag gegaan, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er één die bestaat uit cijfers en gegevens, die in haar geheugen geprent staan. De enige op het werk die toenadering zoekt is haar baas Endre (Géza Morcsányi), directeur van het slachthuis en gehandicapt. Per toeval ontdekken ze dat ze ’s nachts hetzelfde dromen. Ondanks hun gesloten karakters en geknakte emoties zoeken ze toenadering. Ze beginnen overdag hun dromen te delen. Hoe kunnen ze samen zijn?

Regiseusse Ildiko Enyedi maakte een liefdesgeschiedenis vol warmte en emotioneel meesterlijk gedoseerd. Ze won de Gouden Beer voor Beste film op het Filmfestival van Berlijn. Hoofdrolspeelster Alexandra Borbély won nog onlangs de Europese filmprijs voor Beste Actrice.

Ticketverkoop Plaats in mijn agenda 2018-01-18 12:00:00 2018-01-24 11:00:00 Europe/Amsterdam On body and soul On body and soul The Movies Dordrecht

Adresgegevens

The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
plan route