Lepeltje Lepeltje

Van donderdag 10 mei t/m zondag 13 mei

Weizigtpark

Gratis

Cultureel food festival Lepeltje Lepeltje strijkt neer in het Weizigtpark van Dordrecht tijdens Hemelvaart én Moederdag. Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei wordt het park versierd met mobiele keukens, een breed muzikaal programma, een uiteenlopend aanbod aan kinderactiviteiten én een mooie-spullen-markt. Daarnaast worden de workshops geïntroduceerd. Bezoekers kunnen bij verschillende cateraars, cocktailshakers en biermeesters de handen uit de mouwen steken. Kruid je eigen worst, kom achter het geheim van de tasty tajines, bouw een frisse cocktail of flip je pannenkoek als een pro.

ETEN
De mobiele keukens presenteren eigenzinnige gerechten en klassieke recepten.  Zo tovert Oerflappe peulvruchten om tot een heerlijke curry of dahl en bereidt lokale keuken Beckysnacky haar 100% natuurlijke steaks met een broodje, kaas of een heerlijke saus.
De lijst met lokale keukens wordt aangevuld door Smooth, Koning Keuken, BRUT op Wielen en Taco’s Los Amigos. Onder het genot van een heerlijk wijntje of lekker speciaalbiertje is de ervaring compleet.

WORKSHOPS
Voor het eerst worden er verschillende workshops toegevoegd aan het programma. Tijdens de workshops worden de lekkerste worsten gemaakt, pannenkoeken geflipt als een pro, cocktails in elkaar gezet als een echte mixoloog en worden tajines gevuld alsof ze rechtstreeks uit Marokko komen. Daarnaast is er ook nog een bierproeverij met een sappige selectie aan speciaalbiertjes. Aanmelden kan via www.lepeltje-lepeltje.com/dordrecht.

BIBELOT HOST HET PODIUM OP ZATERDAG
Een kleurrijk podium prijkt in het midden van het park, waar bands en DJs spelen voor hongerig publiek. Op zaterdag wordt het podium gehost door Poppodium Bibelot met optredens van onder andere The Artificial, Robbie Roots, Funk Soul Brothers en Roufaida. Voor iedere smaak wat wils.

MARKT
In samenwerking met de dames van Winkels op Wielen organiseert Lepeltje Lepeltje een mooie-spullen-markt. Zo wil Kleingeluk geen pols zonder armband meer zien en laat de Houtsjuur zien wat er mogelijk is met hout. Daarnaast steunt Stichting Dordrecht – Bamenda met haar verkoop de bevolking in Kameroen.

KINDEREN
Voor de allerjongsten is er genoeg te doen in het Weizigtpark tijdens Lepeltje Lepeltje. Houd je kid fit met een yogasessie of een actieve workout. Daarna genieten van een stuk Theater van Prinses Viola met een drankje uit de Limonadebar.

ENTREEBEKER VOOR DE VOEDSELBANK
Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig één muntje voor een milieuvriendelijke plastic Lepeltje Lepeltje beker. Met de Lepeltje Lepeltje beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben geholpen. De beker mag vervolgens mee naar huis, dus zie het als een leuk souvenirtje.

Lepeltje Lepeltje Dordrecht: Hemelvaartweekend
Donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei
Donderdag: 12.00 – 23.00 uur
Vrijdag: 12:00 – 00:00
Zaterdag: 12.00 – 00.00 uur
Zondag: 12.00 – 22:00 uur
Weizigtpark, Dordrecht
www.lepeltje-lepeltje.com

Website Plaats in mijn agenda 2018-05-10 12:00:00 2018-05-13 11:59:00 Europe/Amsterdam Lepeltje Lepeltje Lepeltje Lepeltje Weizigtpark