Johan van Oord

Van maandag 29 januari t/m zondag 27 mei

Dordrechts Museum

Johan van Oord (Werkendam, 1950) schildert vanaf het midden van de jaren tachtig composities. Daarin jongleert hij met eenvoudige motieven, net zo lang tot hij een evenwicht vindt. Eenmaal in balans varieert hij een compositie met kleur, formaat en materiaal. Zo ontstaan, vaak over een reeks van jaren, series kleinere en grotere werken die tot één familie horen. Vanwege de kleur gebruikt Van Oord bij een aantal recente werken chocolade. Het blijkt een wonderbaarlijk geschikt materiaal om mee te schilderen.

Naast Johan van Oord toont de expositie werk van onder andere René Daniëls, Han Schuil, Jan Andriesse en Toon Verhoef. Ook zijn er enkele nieuwe aanwinsten van het museum te zien van Ben Akkerman, Evi Vingerling, Bram Bogart en Ton van Summeren.

De presentatie vormt een opmaat voor De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling, een grote expositie die op 1 juli opent en waarin de rol van de hedendaagse schilderkunst zowel wordt onderzocht als gevierd.

Ticketverkoop Plaats in mijn agenda 2018-01-29 12:00:00 2018-05-27 12:00:00 Europe/Amsterdam Johan van Oord Johan van Oord Dordrechts Museum

Adresgegevens

Dordrechts Museum
Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
plan route

Contactgegevens

T: 078-770 8708
W: www.dordrechtsmuseum.nl