Jane

Van woensdag 24 januari t/m woensdag 31 januari

The Movies Dordrecht

Een ongelofelijk mooie en diep romantische film over de jonge jaren van Jane Goodall. Wonderschoon gefilmd door haar grote liefde, de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick. De film toont haar intense liefde voor haar chimpansees en haar wetenschappelijke werk.

Als 26-jarige secretaresse krijgt zij van paleontoloog Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding (“een open geest, een passie voor kennis, geduld en liefde voor dieren” waren de vereisten) trekt zij, samen met haar moeder, naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden. Het zijn paradijselijke en bijna onwerkelijke beelden. Met een (naar de maatstaven van nu) ongekende naïviteit benadert ze de chimpansees en de gevaren in de wildernis. Het zijn de jaren zestig en in meerdere opzichten lijkt de wereld nog onschuldig. Nooit eerder waren deze beelden over haar beginjaren, haar grote wetenschappelijke doorbraken en liefde tussen Hugo en haar te zien.

Pas in 2014 werd deze filmische schat, meer dan 100 uur aan prachtig warm en teder 16 mm materiaal, teruggevonden in de archieven van National Geographic. Regisseur Brett Morgen kreeg de droomopdracht om er een film van te maken. Philip Glass componeerde de muziek er voor. Samen met het nuchtere commentaar van de oude Jane Goodall (nu 83) creëerden ze een wonderbaarlijke film.

Ticketverkoop Plaats in mijn agenda 2018-01-24 12:00:00 2018-01-31 11:00:00 Europe/Amsterdam Jane Jane The Movies Dordrecht

Adresgegevens

The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
plan route