Clan Of Xymox

zaterdag 3 februari, 20:30 - 0:00

Poppodium Bibelot

Al sinds de jaren tachtig timmert Clan Of Xymox aan een lange elektronische dark wave weg. Vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek bekleden duistere teksten over twijfel, depressie en existentiële pijn. Na het titelloze debuutalbum uit ’85 ontwikkelde de band rond Ronny Moorings zijn sound. Dat is duidelijk te horen op de nieuwe plaat ‘Days Of Black’. Het nieuwe geluid is herkenbaar: warm en bedroefd, melancholisch en dromerig. Wat dat betreft is het album een logische opvolging in het indrukwekkende oeuvre van ’s Nederlands bekendste dark wave band.

De fanbase van Clan Of Xymox bevindt zich voornamelijk in Noord- en Zuid-Amerika. Maar ook in Europa stond de band op de betere spots tijdens festivals als het Amphi Festival (DU), Summer Darkness (NL) en Whitby Gothic Weekend (UK). Tijdens deze tour gaat Clan Of Xymox dwars door haar discografie, van nummers als ‘A Day’, ‘Jasmine and Rose’, ‘Emily’, ‘Obsession’ en ‘Louise’ tot de nieuwe single ‘Loneliness’. Een ‘trip down memory lane’ en een gloednieuwe plaat voor de echte liefhebber.

Plaats in mijn agenda 2018-02-03 08:30:00 2018-02-03 12:00:00 Europe/Amsterdam Clan Of Xymox Clan Of Xymox Poppodium Bibelot

Adresgegevens

Poppodium Bibelot
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht
plan route

Contactgegevens

T: 078-6133482
E: info@bibelot.net
W: www.bibelot.net