De vrijmibo, een perfect begin van je weekend

Klap. Laptop dicht, telefoon op stil, stropdas los, jas over de schouder. Op naar de vrijdagmiddag-borrel met collega’s of vrienden. Even kort napraten over de werkweek, daarna snel het weekend bespreken. Op de volgende plekken maken ze er deze decembermaand een extra groot feest van.

Sparerib bij speciaal-bier

Alles aan Merz straalt noeste arbeid uit, van het pand zelf -voormalig pakhuis en suikerfabriek- tot de binnenvaartschepen in de Kalkhaven en de scheepsmotorenbouwers op de kade. Maar als op vrijdag het werk is gedaan, komen Dordtenaren er onthaasten. Financiële meisjes en jongens mengen zich met ICT’ers, leraren met timmerlieden, grafisch ontwerpers met zelfstandig adviseurs. Sommige hebben in de vroege middag hun laptop opengeklapt op één van Merz’ werkplekken en verruilen tegen vijven hun zakelijke koffie tegen een informeel speciaal-biertje. Ze kunnen dan meteen van het vriendelijke vrijmibo-tarief profiteren. Een beloning voor een week hard werken. Merz serveert onder andere mini-spareribs bij de borrel en daar wordt vaak gretig naar gevraagd. Weer eens wat anders dan het bekende bittergarnituurtje.

Merz Dordrecht

Korte Kalkhaven 3 | www.merzdordrecht.nl

Lees meer

Franse sfeer in Dordts begrip

Het is bijna onmogelijk om bar-restaurant ’t Bevertje niet te kennen. Gelegen in de loop van binnenstad naar centraal station, passeert elke treinforens het karakteristieke sneeuwwitte pand. Bovendien is alles aan ’t Bevertje op en top Dordts. Van de wit-groene raammarkiezen en de naam -verwijzend naar ons stedelijk knuffeldier, de Biesbosch en het nabijgelegen Beverwijcksplein- tot de rijke historie. Het gebouw vervult vanaf zijn oplevering in 1903 een horecafunctie. Tot de oorlog onder de naam Hotel Victoria, daarna als café Corner House en ’t Bevertje. Op de vrijdagmiddag vult het café zich met medewerkers van banken, maritieme ondernemingen en bedrijven uit de omgeving. De ouderwetse toog vormt in de herfst- en wintermaanden het middelpunt van de gezelligheid, maar dat verandert zodra de lentewarmte zich laat gelden. Het Frans terras is in 2015 geheel vernieuwd en daarmee een heerlijke plek om bij te komen van een drukke werkweek. En wordt het wat frisser later op de avond? Dan kun je je nestelen in de loungesets bij de openhaard. Even bij een knapperend vuurtje de overvolle agenda uit de gedachten verdrijven.

’t Bevertje

Johan de Wittstraat 49 | www.restauranthetbevertje.nl

Lees meer