5x high wine

High wine is helemaal in. Lekker na je werk, of aan de start van het weekend genieten van verrassende wijnen en bijpassende hapjes. Dordrecht heeft een aantal zaken die de high wine op hun geheel eigen en unieke wijze aankleden en invullen.

1. Brut: een match van seizoensgebonden wijnen en spijzen

De high wine bij Brut is alles behalve standaard. De wijnen die geschonken worden zijn seizoensgebonden en de gerechtjes die daarbij geserveerd worden ook. Denk aan een begin met anti-pasti: vers rustiek brood, smeersels, noten, olijven en charcuterie: worstjes

en hammetjes. De tweede gang bestaat uit carpaccio van vis en vlees. De derde –warme- gang bestaat ook uit vis en vlees. De vierde gang is zoet, of bestaat uit kaas. Qua wijn kun je kiezen uit rood, wit of rosé, maar in principe kiezen ze bij Brut de best bijpassende wijnen uit om zo een optimale verrassing in smaken aan te kunnen bieden.

Brut Food & Winebar

Groenmarkt 121 | 078-6131648 | www.ditisbrut.nl

Lees meer

2. Brasserie Downtown: onbeperkt proeven van huiswijnen

Ook Brasserie Downtown presenteert haar high wine op eigen wijze. Downtown weet hoe ze een high wine moet aankleden. Gerechten worden mooi gepresenteerd op een houten plank en in ruime hoeveelheid geserveerd. Je mag hier twee uur lang onbeperkt genieten van alle huiswijnen.

Daarbij worden drie rondes hartige hapjes geserveerd. De gerecht in de eerste ronde bestaan uit kleine belegde broodjes met zalm, brie of hammetjes. Dan volgt er een ronde met minisateetjes en gamba’s en tenslotte mogen de bittergarnituurtjes niet ontbreken. Mocht dit als nog niet genoeg klinken dan kun je de high wine ook een upgrade geven waarbij je échte topwijnen voor je neus krijgt.

Brasserie Downtown

Bleijenhoek 2 | 078-6132425 | www.downtowndordrecht.nl

Lees meer

3. Diva’s: vriendinnenavond met film en wijn

De combinatie kan bijna niet beter, een high wine én naar de film. Ideaal voor een avond met vriendinnen of een originele manier om je verjaardag te vieren. Bij Diva’s zien ze de high wine als een volledige maaltijd. Je proeft vier verschillende gerechten, ieder vergezeld door een mooi glas wijn. De gangen zijn onderverdeeld in koud, warm en zoetigheid en ook Diva’s stemt de gerechten af op het seizoen. De wijnen zijn herkenbaar, maar worden ook per gezelschap afgestemd op eventuele wensen.

Restaurant Diva’s

Nieuwstraat 60 | 078-7200780 | www.restaurantdivas.nl

Lees meer

4. Rood, wit & rosé: de lekkerste wijn kan mee naar huis

Rood, wit & rosé mag met recht een specialist in wijn heten. Naast de high wine kun je bij Rood, wit, rosé ook een blindproeftrio doen. Dan proef je drie wijnen van een kleur, met bijpassende bonbons. De high wine is uitgebreider, je proeft vijf wijnen met bijpassende hapjes. Bij Rood, wit, rosé word je verrast. Je kunt je voorkeur doorgeven; droog, fruitig of alleen wit of rood. Er zit een duidelijke opbouw in de high wine, je gaat van start met een lichte, frisse, witte wijn. Die maakt de smaakpapillen schoon waardoor je goed kunt proeven. Als afsluiter krijg je altijd een zoete wijn

met een luxe bonbon. Rood, wit & rosé heeft geen warme keuken, maar weet met veel mooie kazen en bijvoorbeeld gerookte wilde zalm wel de spijzen perfect af te stemmen op de wijnen. Wat ook perfect is dat je de alles wat je proeft ook gelijk uit de winkel mee naar huis kunt nemen. Dubbel genieten.

Rood, wit & rosé

Voorstraat 227 | 078-6139399 | www.dolcevino.nl

Lees meer

5. Poort van Dordt: high wine met uitzicht over het Groothoofd

De Poort van Dordt en wijnbar ’t Verloren Hart horen allebei bij Bellevue. De Poort van Dordt is de brasserie. ’t Verloren Hart is van oudsher het kleinste en misschien wel gezelligste kroegje van Dordrecht. Er is niet één standaard high-wine, De Poort van Dordt biedt maatwerk met een ‘vanaf prijs’. Je moet ervoor reserveren. De high wine begint meestal met een koud voorgerechtje en een vissoepje. Gevolgd door iets met kalf of vis. En daarna een stukje gerookt vlees, bijvoorbeeld gerookte lamsfilet. Het draait hier echt om de beleving. En die krijg je, met een prachtig terras voor de deur en de VIPkamer boven met panorama-uitzicht over het water

De Poort van Dordt/’t Verloren Hart

Groothoofd 1 | 078-6332515 | www.depoortvandordt.nl

Lees meer