10 x Zomeractiviteiten

De vakantie is in volle gang. En voor dat vakantiegevoel hoef je helemaal niet ver van huis te zijn. In de stad is deze zomer van alles te doen. Voor jong én oud. Een opsomming van gratis activiteiten in juli en augustus vind je hieronder.

Pure kunst

Lees meer

Huis van Gijn heeft wel een heel leuk en gevarieerd programma in petto voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. 5 weken lang worden er gratis kinderactiviteiten georganiseerd tijdens Zomervakantie bij Van Gijn. Wat dacht je van toneel spelen, met een audiotour op zoek naar de gestolen prent, of speuren door Huis van Gijn met het speurblad.

18 juli t/m 27 augustus


Coole kinderactiviteiten

Lees meer

We laten het de revue graag nog eens passeren. Geuren en Kleuren, dat is het thema van deze editie van Kunsthoofd op het Groothoofd. Aanstaande zondag, 23 juli om 14:30, brengt Fixxxman zijn vocale talenten ten gehore. Tot 27 augustus staat er elke zondag iets anders op het programma.

2 juli t/m 27 augustus


Muzikale maandagen

Lees meer

De werkweek beginnen was nog nooit zo leuk. Iedere maandag vanaf 19:30 in het Dordtse Wantijpark staat er een andere artiest op het podium tijdens Palm Parkies. Komende maandag siert Jared Grant het podium tijdens de 4e avond van Palm Parkies Dordrecht.

10 juli t/m 21 augustus


Herleef vakanties uit de jaren 30-70

Lees meer

Ook een goede film mag niet ontbreken deze zomer. Sterker nog in dit weekend bekijk je op de zolder van Het Hof van Nederland, bijzondere en zelden vertoonde, filmopnamen uit de periode jaren ’30 – ’70 tijdens Zomerfilmfestival in het Hof van Nederland. Kampeervakanties, een gezinsvaartochtje rond het Eiland van Dordrecht tot de vermaarde Zomertuinconcerten in het Wantijpark. Het komt allemaal voorbij. Aanmelden is niet noodzakelijk.

4 t/m 6 augustus


Snuffelen tussen snuisterijen


Lees meer

Op zoek naar een snuisterij om toe te voegen aan het interieur thuis? Kom dan tussen 10:00 en 17:00 langs op de Kunst- en Antiekmarkt. 40 kramen met kunst- en curiosa nemen je decennia mee terug in de tijd. Vanaf 14:00 word je onder het shoppen vergezeld door live optredens van formaat. Je hoeft ook niet bang te zijn voor een knorrende maag, want Chef Sloof, slooft zich graag voor je uit.

6 augustus


The Asian Experience

Lees meer

Spekkoek, pisang goreng en gado gado. We hebben het natuurlijk over de Pasar Malam. En dit is slechts een greep uit al het heerlijks dat er tijdens dit evenement te krijgen is. Een bezoek aan dit evenement staat garant voor een Aziatische experience van wereldklasse. Naast al het lekkere eten zijn er kramen met exotische dansers, houtsnijwerk en kalligrafie. Kijk je ogen uit en kom langs.

13 t/m 16 augustus


Swing & sing

Lees meer

Gek op de Jaren 50? Maar vooral op de auto’s, muziek en kleding van toen? Kom dan naar Rockabilly Square op het Statenplein. Bands met toepasselijke namen als ‘The Hotdogs’ en ‘ Hellbilly Hookerpunch’ zorgen ervoor dat jij de heupjes los gooit. Waan je in de jaren 50 van het zuiden van Amerika en kom langs.

20 augustus


Zwerven met de Zomerzwerfkaart

Lees meer

Diverse culturele instellingen in Dordrecht organiseren gezamenlijk, speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, het vakantieproject: de ZomerZwerfKaart.  Bibliotheek AanZet, Duurzaamheidscentrum Weizigt, De Biesbosch, Dordrechts museum, Hof van Nederland, Huis van Gijn, Onderwijsmuseum, Kinderboekwinkel de Giraf, The Movies Dordrecht en ToBe cultuurcentrum organiseren toffe kinderactiviteiten. Deelnemers krijgen na deelname aan een activiteit een stempel. Bij een volle stempelkaart krijgen ze een leuke verrassing. De ZomerZwerfKaart is begin juli verkrijgbaar op alle locaties én online te downloaden. Wil je op de hoogte blijven? Like dan de pagina www.facebook.com/zomerzwerfkaart voor het laatste nieuws.

23 juni t/m 20 augustus


Outdoor bioscoop in de museumtuin

Lees meer

Voor €6,50 per voorstelling, geniet jij 4 vrijdagen lang in de tuin van het Dordrechts Museum van films in een openlucht bioscoop. Tijdens Film in de tuin heeft Art & Dining voor de gelegenheid een FilmDagschotel (€ 9,75) verkrijgbaar en voor de echte lekkerbek zelfs een FilmZomermenu (€ 29,50). Zit jouw lievelingsfilm in de programmering?

29 juli t/m 9 augustus


Kinderactiviteiten in het Weizigt

Lees meer

In het Weizigtpark zijn in juli en augustus vervelen de kinderen zich geen moment, zo worden er natuuractiviteiten en diverse workshops georganiseerd. Wat dacht je van een workshop dierenverzorging, vliegtuigjes vouwen onder leiding van een vlieginstructeur van het Lexlab of sieraden maken? Op verschillende data is ook de bijenstal open. Ontdek het verschil tussen een koningin, werksters en darren en verbaas je over het drukke leven van een bijenvolk.

30 juli t/m 27 augustus