direct naar:

Monumenten

Open Monumentendagen 2016, in het weekend van 10 en 11 september, staat in het teken van Iconen en symbolen. Daarmee wordt bij deze 30ste editie van het evenement verwezen naar beelden en tekens met een bijzondere extra betekenis en een achterliggend verhaal. In monumenten zijn iconen en symbolen immers overal zichtbaar: in gevels, het interieur, in ornamenten, reliëfs, schilderingen en glas-in-loodramen. Maar denk hierbij ook eens aan de iconische figuren uit de geschiedenis van Dordrecht en de symbolische waarde van een pand voor de stad.

Programma

Tijdens de Open Monumentendagen is er weer van alles te doen. Rondleidingen, tentoonstellingen en demonstraties, de vele vrijwilligers, historici en eigenaren heten je van harte welkom!

Sommige monumenten zijn eenmalig opengesteld en worden zelfs deskundig toegelicht door medewerkers van Monumentenzorg Dordrecht, trotse eigenaren en vele vrijwilligers. Oriënteer je, voordat je op pad gaat, op het programma. Sommige activiteiten en openstellingen zijn alleen zaterdag, andere juist uitsluitend op zondag.

Bij intree Dordrecht | VVV is de gids Monumenten in Dordrecht gratis verkrijgbaar. Vanaf heden kun je hier tevens terecht voor de programmabrochure met de openstellingen tijdens de Open Monumentendagen.

Onze tips

Nu & binnenkort

Uitgelicht

Muzikale Monumenten